AnjaBlomZang Logo

Muziek is haar passie sinds haar jeugd. In een studie solozang aan het conservatorium te Enschede heeft ze geleerd uiting te geven aan die passie en in 1984 haar diploma docerend musicus Solozang gehaald. Ze heeft zich verdiept in het zingen van opera in de Operaklas van het Sweelinck conservatorium en de operastudio “Opera Forum Jong”, waar ze een aantal grote rollen heeft gezongen.

Haar zangpedagogen waren o.a. Anne Haenen, Ank Reinders, Cora Canne Meijer, Aafje Heijnis en Elena Vink.

Als freelancer en extra koor lid heeft ze haar medewerking verleend aan producties van de Nederlandse Opera, Opera Forum en het Groot Omroepkoor.

Van 2008 tot midden 2015 heeft ze gezongen als Diva Dichtbij in de huiskamers van Psycho- geriatrische afdelingen in verzorgingstehuizen. Het is voor haar een feest om mensen persoonlijk toe te zingen en op een heel pure manier contact met hen te maken. Ze laat hen genieten van repertoire dat hun raakt en dat herinneringen bij hen oproept.  Bij ensemble Archipel heeft ze in April de sopraansolo in Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze gezongen. Verder zingt ze regelmatig bij huwelijken, huwelijksjubilea, verjaardagen, doopplechtigheden en afscheidsceremonies.

Als zangpedagoog  heeft ze haar lespraktijk aan huis en heeft ze enige jaren zangles gegeven aan Globe, de muziekschool in Hilversum en aan het Artez conservatorium in Enschede.

In 1999 is ze zich gaan verdiepen in Estill Voice Training (EVT), een training waarbij u verplichte figuren leert voor de stem, die maken dat je in staat bent tot het zingen in verschillende stijlen. Deze training heeft ervoor gezorgd dat ze zich thuis voelt in een breed muziekrepertoire. Sinds 2005 is ze Certified Master Teacher in Estill Voice Training.